2008. július 7., hétfő

Félmozdulat, Hej, Bánátban...

.... talán 4 éve már annak, hogy Ildi mailban átküldte egy versét, hogy olvassam át, zenésítsem meg...... akkor ügyesen betettem egy fiókba, hogy mikor a Múzsa barátném illendően helyet foglal fölöttem és lábát fülem mögött lógatva megpendíti ihlet-hárfáját.... majd kezdek valamit a verssel.

Jöttek-mentek fejem fölött tündérek, múzsák.... mászkáltak agyamban keresztül-kasul, kacéran játszadoztak rímekkel, akkordokat karcoltak gondolataimba, de a vers..... a vers nem kapott hangokat, a feledés úgy nyomtatta meg, annak rendje és módja szerint, hogy 4 évig ne találjam .... egész 2008 júliusáig.

Nos már azóta megjelent többek között Ildi "Félmozdulat" verseskötete is, benne azzal a "Félmozdulat" címadó írással, mely hangtalanul lapult csak úgy, lazán, éveken át....

Amilyen gyorsan lapoztam a kötetet, úgy csapott homlokomra hosszú alvás után Múzsa barátném, hosszan feküdt vállamon, hangolt és rápenditett...
Két dal erejéig maradt, a "Hej, Bánátban..." c. verset még segített befejeznem, aztán összepakolt, utolsó slukk után messzire pöckölte csikkjét, megrázta magát, vissza húzta Jézus-papucsát, legyintett egyet.....s azzal odalett.




Félmozdulat
Hej, Bánátban...
szöveg: Nagyálmos Ildikó (Félmozdulat c. verseskötet)
zene-ének: Pistike


meghallgatható ITT is.