2012. szeptember 20., csütörtök

A Vörösben a Kék 3. margójára 2012

       Sikeresen túl vagyunk a harmadszorra megrendezett Vörösben a Kék 3. karitatív fesztiválon. Ezidáig ez volt a legsikeresebb. Igazi csapatmunka volt. A fesztivál utáni kiértékelő gyűlésen mindenki pozitív élményekről számolt be. Én személy szerint barátokra tettem szert és ezt mindenki elmondhatta, sőt régi osztálytársak, 24 év utáni baráti találkozások is megtörténtek a két éjszaka alatt.
        Antalfi József zongoraestje indította szeptember 7-én a karitatív fesztivált, mely telt házas Szent István-teremben nyújtott 70 perces élményt a hallgatóknak.
 


                                                                          * * *
       A szeptember 14-15. betervezett koncertsorozatra tizennégy zenekar jelentkezett, ebből nyolc a pénteki napon lépett fel illetve szombaton öt. A gyergyói Damned zenekar a dobosuk lebetegedése  miatt visszalépett, dicséretükre legyen mondva, hogy a csapatból így is eljöttek a közönség soraiba.
Hangulatos koncertsorozat, napi átlag 170 belépővel, ez nem túl sok a SICULUS terem 800 férőhelyével szembe, de így is elégedettek voltunk, aki ott akart lenni és ott volt a helye az el is jött. 

A fesztivál utolsó napját egy közös jammeléssel zártuk, egymás nyakába akasztva a hangszereket, ezáltal is kialakítva  egy teljesen új, blues - rock - metál harmóniákból gyökerezõ zenei stílust. :) Filmfelvétel is készült a koncertsorozatról, a vágása most van folyamatban és remélhetően egy hónapon belül kézbe is kapjuk az anyagot.
 A zenei paletta
színes volt, helyet kapott a klasszikus rock, metál, akusztikus blues, rock-blues, retró rock és alternatív hangzásvilág.



      A végleges elszámolás után 1825 ron gyűlt a kasszába melyet felajánlottunk az értelmi sérült gyerekekkel foglalkozó Orbán Alapítványnak.
Jövőben is megszervezzük mindenképp! Egy teljes hetet átölelő rendezvénysorozatban gondolkodunk, minden korosztályt megcélzó mûsorkínálattal próbáljuk majd kitölteni a Vörösben a Kék 4. 2013-as kiadását. De erről egyelőre csak ennyit, hadd legyen meglepetés.

      A visszajelzés mindenképp pozitív volt a résztvevõktõl, a közönségtől, a munkatársaktól mely egyértelműen a folytatást erősíti! Köszönjük a támogatásokat a Támogatóknak, a részvételt a Zenekaroknak és nem utolsó sorban külön köszönet mindazoknak akik eljöttek  ! :)

Viszlát 2013-ban!