2007. szeptember 12., szerda

Régen és most...




Zenei élményeim a 80-as évek közepétõl szárnyaltak szanaszét, tömbházbeli rocker, évben nagyobb barátok próbálták belémtömködni a Led Zeppelin, Deep Purple, HBB dalokat, majd szüleimmel büszkén hallgattattam meg :) legelsõ saját “Vadászat” kazettám , s ezennel egyben beírtam magam a tiltott zenét hallgatók körébe a 86-87-es években.
Ruszu Pista barátom elnyúlt polója alatt lopta át a szomszéd tömbházból az István a Király bakelit korongokat, majd majdnem sírvafakadva mesélte megrázó élményét, ahogy szembefutott egy rendszervédõ "tányérfejü jóindulattal" (id.Cs.T)...... -ami utánna következett, az esti LP hallgatás nagy csendben, a mai napig beleégett emlékezetembe…

1990-ben kaptam elsõ gitárom Karácsonyra, Köszönöm Edit Nõvér!!!!
4 teljes akord megtanúlása után következtek a 4 teljes akordu dalok megírása, ezen felbátorodva megalakult a 4 akordos zenekar a Brooklyn BB. Elsõ golyabáli felléppés szintén maradandó emlék, kaptunk egy-egy 10-est egy tanárunktól, ezzel kifejezvén, hogy barmit megtesz csak hagyjuk abba a népnevelõ-népmûvelõ zenei munkálkodásunk!
1992-ben abbahagytuk!
1996 október 28,du.18 óra …. az elsõ Orpheusz próba. Innentõl a történet már más honlapra tartozik. Azóta is szabadidõzenekarban pengetõ, zenélni szeretõ embernek tartom magam, zenésznek még nem, de próbálkozom….. ezt a megnevezést mindenképp a hallgatókra bíznám.


Nincsenek megjegyzések: