2007. október 2., kedd

Unplugged.... 2007


Túl vagyunk a harmadik próbán, az unplugged-terv kezdet szárnyra kapni….. szálldosni, zümmögni, gerjedni körülöttünk, ami jó! …… Nehéz volt másfél év után újra szikrát adni az Orpheusz leragadt motrának, köhögve-prüszkölve sikerült hangra, dalra bírni az öreg “csotrogányt”…… most megy vagy meneget az teljesen mindegy, a lényeg az, hogy gurulni kezdett a szekér…
Bevallom, az első találkozás után, nem igazán voltam biztos, hogy sikerülni fog…. Kiváltképp mikor próba után Csövi rám bízta összes herfly-készletét , hogy vigyem haza, mivel neki sûrgős sörhas-testépítõ esti szabadidõ program volt beütemezve egy korcsomának nevezett fittnesz-teremben…. Két dolog bántott, hogy otthon esze ágában sincs gyakorolni, a másik meg az, hogy hogyan fogom Réka lányom elől rejteni a legalább tíz szájharmonikából álló arzenált azzal a kis üstdobocskával együtt, ami szintén most került elő még a régi orpheuszos idõkbõl…. mert ugye, az köztudott a Vass családban, hogy amibõl a mûanyag állatkáknak kerítést lehet építeni, arról Réka nehezen mond le….. -és biza az nagy luxus még nekünk is, hogy Csövi Hohner herflyei nincsenek szétfújva annak rendje és módja szerint, -mi lessz ha a nagy fekete elefánt, a farok nélküli zebrácska és a többiek, Hohner -C, A, D,..., -kerítéssel lesznek mozgáskorlátozva az örökzöld legelõ-szõnyegünkön.
Eszembe jutott a régi, jól bevált módszer, így Csövikét a lelke közepébe egy jól irányzott lélelksimogatással sikerült ismét sínre tennem, azóta hazaviszi a dolgait és gyakorol. Még gitározik is. Dalokat ír.
Endre húzza, nyomja, pengeti és szenved…… nagyra tett mércéjével nincs baj, sőt, én örvendek neki. Õ viszont utálja…… fél, hogy soha nem éri el, még kinyújtott kézzel sem, pedig teljesen rajta múlik…… Félek, nehogy feladja idő előtt.

A harmadik próba jól sikerült. Eredményesen. Átdolgoztunk néhány régi dalt slide-gitározást is alkalmazva, Csövi énekel, szájharmonikázik és néhány dalban gitározik, Endre a Jumbo-bass négyhúrosával nyomja az alapot, Feri hegedül, jómagam meg hol Mr. Smitle-et hol meg az asszonyát nyúzom slide gyûrûvel vagy nélküle.

Az alapelv nem bonyolult: Zenélni kell, jól vagy rosszul, teljesen mindegy!!!!

Azért,... nem vagyunk rosszak! :)



(Orpheusz 1996-2006 , Orpheusz Umplugged 2007.szept. 1. - ………)

Nincsenek megjegyzések: