2012. december 27., csütörtök

Ki az az Eszter?

        Eszter.... Eszter.... milyen Eszter ??? Leállás!!! -ordította Bekényi Jóskabácsi a rendező,  majd lecsapta a forgatókönyvet a földre.
 -Gyerekek, gyerekek hát ezt nem hiszem el.... Eszter... milyen Eszter te Zoli?  ... mondd már meg nekem is? ...gyerekek öt perc szünet... nem, tíz perc.... ezt nem hiszem el -hangja mélyen dörögte be a stáb fölött az egész stúdiót.
A két nõ, Ági és Jutka alig álltak a lábukon a röhögéstől, úgy kapaszkodtak Zoli azaz Szépkúti Jocó kórházi vaságyába aki értetlenül nézett ki fejkötése alul -csessze meg... csessze meg...-sóhajtott nagyokat majd lemászott az ágyból leszedve az érzékelőket és elindult a kávéautomata felé.
       Pál Feri operatõr is csendben ereszkedett le a daruval majd megérkezve a stúdió aljára véletlenül belerúgott az ottfelejtett digitális csapóba mely pörögve sistergett vagy három métert. A stáb csak röhögött és veregették Zoli bekötözött vállát aki ez miatt magára illetve hófehér kötésére löttyintett a kávéjából -ezért megöl Jóskabá! -fakadt ki majd beleroskadt a rendezői székbe.
-én nem értem -araszol bele a beszélgetésbe Pál Feri -ma már hatszor küldtetek fel az égbe azzal az istenverte daruval és tudjátok, hogy fáj a fejem... tudjátok... a fenébe az esti sörözéssel, aztaarohaaadt... s most meg ez is -biccent Zoli felé sápadt mimikátlan arccal... -ha ma még fel kell menjek belehalok!
Egy nagy dörrenéssel csapódik el a kórházi díszlet egyik fala -a kamerasín melletti kábelköteg akadhatott bele -melyet két asszisztens próbált gyorsan helyre támogatni míg megérkezne az öreg.
-Gyerekek -hallatszott a folyosó felől Bekényi panaszos hangja -még négy forgatási napunk van és vége... ne csináljátok ezt velem -majd a felugró Zoli helyére ült -te meg hogy nézel ki Zolikám?

        A stúdió végén Marcit játszó hét éves Attila egy vörösben fénylő hosszú hajú nõ kezét fogta és nevetett a darabbeli de amúgy a valóságban is az apját játszó Zolira, akin épp  Klárika néni cserélte le a kávéfoltos kötést. Lassan kezdett helyreállni a rend, a kamerák ismét a kezdési beállásba pozicionáltak -hol az a kurva csapó? -kérdi Pöpec a segédrendezõ és káromkodva fut a kellékes pult fele majd õ is belerúg a földön fekvő csapóba mely bepörög a stúdiót körbevevő sötétségbe -Nnnnaaa...a kurva életbe -majd világtalan szemekkel eltűnik õ is utána...
-figyelem gyerekek, öt perc múlva startolunk és Zolikám....Zolikám, nem Eszter hanem Elíz... mert ezt a nevet írta ide a Babos -mutat a szövegkönyvre -és akkor mond Zolikám végre ki, hogy Elíz -könyörgött a székéből Bekényi Jóska.

        Attila mégy egyszer apjához futott majd a nõ is követte és mosolyogva simított végig Zoli arcán majd kacéran belecsípett és a pizsamánál fogva magához húzta  -Ki az az Eszter drágám?

Nincsenek megjegyzések: