2012. május 10., csütörtök

GarzoNap 21.

    Kezében lóbálva sportos szatyrát kanyarodott le a térről az ósdi karaktert magán viselõ kávézó teraszára. Haját ezer irányba lengette a langyos szellő , a pincér is mosollyal tetőzte a kávé asztalra való pördítését...
A galambok fel-fel röppenését nézte a tér közepén... egy, mint egy Múzsa ült le pihenni Petőfi zöldes, mohás vállára a tér közepén.
Előkotorászta szatyrából a cigarettás dobozt majd a gyújtóját keresve kutatott.... ekkor érezte, hogy valaki áll a háta mögött majd hallotta a gyújtó sercenését. Egy kéz nyújtott előre egy lángot.

***

    A törött betonon ropogva fordult be a szűk parkolóba a szürke BMW. 

Reggeli nyolc órát mutatott a kijelző. Ismerős volt neki a táj... -de rég volt Istenem -gondolta, majd elindult a bejárat fele. Érezte ahogy egyre gyorsabban ver a szíve minden lépés megtétele után.  Az ajtó kilincsének hidege jólesett. Második sor, balról a harmadik -jól emlékezett a postaláda helyére a félhomályban, majd bedobta a lapot a keskeny résen.
Egy kő esett le a szívéről, tudta, hogy ez már visszavonhatatlan és végtelen megnyugvás töltötte el. Visszaült az autóba és a precízen megmunkált hangszigetelésen keresztül is behallatszott a narancssárga Polski rotyogása, amint behajtott a garzon előtti térre.
 -Még mindig olyan szép mint régen, ahogy göndör fürtjei a vállára omlottak kiszökkenve az autóból - és nézte, ahogy sietve eltűnik a garzon homályában... 

Nincsenek megjegyzések: