2012. június 13., szerda

GarzoNap 27.

      A késő délutáni csend teljesen belepte a folyosót, csak néha sietett el egy csapat orvos vagy gyakornok suttogva . Itt a falak csendet követeltek és mindenki ehhez tartotta magát akaratlanul is.
Ott ültek mindketten Jocó ágya mellet. Most találkoztak először és bár nem szóltak egyetlen szót se egymáshoz mégis tudta az egyik a másikról, hogy miért is vannak most ott mindketten. Elmerültek saját gondolataikban, a szívritmust jelző monitor hangja meg egyenletesen vágta ketté közöttük a szótlanságot.
Marcira gondolt, akit már két napja Vica nénire bízott ...és Anyáékra, a fenyőfa árnyékában megbúvó kis falusi házban. Lopva átnézett a másik nőre, hogy megpróbálja szemûgyre venni Jocó feleségét. Fiatal nõ volt, aki görcsösen kapaszkodott egyik kezével a székbe és néha megigazította idegesen márkás kosztümjét. Ma délelőtt érkezett és annyit még hallott foszlányban ahogy az orvostól érdeklődött Jocó felől, hogy megállás nélkül vezette hosszan a fél éjszakát a fővárosi konferenciáról és nem bírja sokáig, nyugtatót kért.
Várták Jocó ébredését a mély altatásból, bármikor kinyithatja a szemét.
                                                                       ***
Két óra telt el vagy több is talán, nem tudta pontosan mert álomba szenderült és így is csak arra ébredt, hogy bejött két orvos néhány asszisztenssel és Jocó melletti műszereket figyelték és elemezték feszülten.
                                                                       ***
Jocó ujjai megmozdultak majd lassan nyitotta ki szemeit. Mindketten boldogan és egyben feszülten szöktek fel.
Lassan felismerte mindkét nõ arcát és halvány mosollyal, halkan, nagyon halkan egy nevet suttogott -Eszter...
Mindkét nõ meglepetten nézett egymásra akaratlanul.

Nincsenek megjegyzések: